Ristorante / Menu

Antipasti

Antipasti Ristornate La Locanda di Pietracupa

Budino di cipolle con salsa di zenzero e coriandolo
(onion pudding with ginger and coriander sauce)
Euro 13,00

Paccheri di baccalà fritti con mozzarella di bufala,salsa di broccoli e cipolle
(fried stockfish Paccheri with buffalo's milk mozzarella)
Euro 13,00

Frittatina di erbette servita con peperoni e scalogni
(an express-made omelette scented with aromatic herbs and garnished
with peppers and shallots)
Euro 13,00

Millefoglie di patè di fegatini con gelatina al vinsanto
(our special starter: sheet of pastry filled with chicken liver patè flavored with vinsanto)
Euro 13,00

Sformato di carciofi con salsa al burro
(a tasty artichokes flan topped with butter sauce)
Euro 13,00

Primi piatti

Primi Piatti Menu Ristornate

“I nostri Cappelletti” in brodo di Cappone
(our Tortellini in Capon stock)
Euro 15,00

Cannoli all'anatra su passatina di ceci e riduzione di vinsanto
(fresh pasta rolls stuffed with duck and served on a creamy chickpea soup and vinsanto)
Euro 15,00

Passatelli con salsa di baccalà alla livornese e crema di zafferano
(small bread dumplings dressed with codfish tomatoes sauce and saffron cream)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di lepre
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious wild hare sauce)
Euro 15,00

Orzotto ai carciofi con mela verde acida e guanciale croccante
(artichoke barleycorn with suor green apple and crispy guanciale)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 18,00

Secondi piatti

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo con salsa al pepe rosa e rafano
(a tender beef fillet served with horseradish sauce and pink pepper barries)
Euro 20,00

Brasato al sangiovese con purea di zucca e liquirizia
(tender beef meat stewed in red wine, garnished with mashed pumpkin and liquirices)
Euro 20,00

Cervo in crosta di erbe aromatiche e purè di sedano rapa
(deer fillet in a aromatic herbs crust served with celeriac purè)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Filetti di baccalà impanati alle olive nere con mantecato di patate e tegoline ai capperi
(breaded salted codfish served with creamed potatoesand cheese tile flavoured with capers)
Euro 20,00

 

Griglia

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 55,00 al kg

Formaggi

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contorni

menu contorni

Fagioli all’olio
Insalata mista
Bietole saltate
Patate rosolate


Euro 6,00