Ristorante / Menu

Antipasti

Antipasti Ristornate La Locanda di Pietracupa

Budino di cipolle con salsa di zenzero e coriandolo
(onion pudding with ginger and coriander sauce)
Euro 15,00

Terrina di fagiano
(a delicious paté of pheasant meat)
Euro 15,00

Sformato di carciofi con salsa al burro
(a tasty artichokes flan topped with butter sauce)
Euro 15,00

Guanciale stufato con farro,salsa di peperoni e scaglie di caprino
(stewed guanciale (pork) with spelt, bell peppers sauce and slivers of goat's milk cheese)
Euro 15,00

Paccheri di baccalà fritti con mozzarella di bufala, salsa di broccoli e cipolle
(fried stockfish Paccheri with buffalo's milk mozzarella)
Euro 15,00

Primi piatti

Primi Piatti Menu Ristornate

“ I nostri Cappelletti” in brodo di Cappone
(our Tortellini in Capon stock)
Euro 16,00

Pici al baccalà con i tre pepi e pesto di pistacchi
(salted codfish “pici” with three varieties of pepper grains and pistachios pesto)
Euro 16,00

Risotto con piccione, le sue rigaglie e riduzione di aceto balsamico
(pigeon risotto flavored with drops of balsamic vinegar)
Euro 16,00

Pappardelle di semola con ragù di lepre
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious wild hare sauce)
Euro 16,00

Passatelli in crema di zucca e gocce di balsamico
(small bread dumplings dressed with a delicious pumpkin sauce and flavored with a few drops of balsamic vinegar)
Euro 16,00

Tagliolini con fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 19,00

Secondi piatti

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo con pepe rosa e julienne di verza caramellata
(a tender beef fillet spiced with a delicious sauce and sprinkled with pink pepper berries,jiulienne
of sugar-coated savoy cabbage flavored with balsamic vinegar)

Euro 20,00

Spiedino di bocconcini di coniglio con marsala, pinoli e cime di rapa
(tender rabbit meat morsels flavored with Marsala wine, pine-nuts and broccoli)
Euro 20,00

Il nostro panino con il Lampredotto in zimino
((our Lampredotto in inzimino (stew) sandwich)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Trancio di baccalå al prosecco e tartufo con crema morbida di polenta
((codfish fillet with prosecco and truffel, served with polenta sauce)
Euro 20,00

 

Griglia

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 55,00 al kg

Formaggi

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contorni

menu contorni

Fagioli all’olio
Insalata mista
Bietole saltate
Patate rosolate


Euro 6,00