Ristorante / Menu

Antipasti

Antipasti Ristornate La Locanda di Pietracupa

Budino di cipolle con salsa di zenzero e coriandolo
(onion pudding with ginger and coriander sauce)
Euro 13,00

Saccottini autunnali di pasta phillo
(crispy autumnal bags of thin pastry sheets,stuffed with savoury chestnuts and sausage flavored with rhum)
Euro 13,00

Frittatina di erbette servita con peperoni e scalogni
(an express-made omelette scented with aromatic herbs and garnished
with peppers and shallots)
Euro 13,00

Terrina di fagiano
(a delicious paté of pheasant meat)
Euro 13,00

Baccalà mantecato con bastoncini croccanti di polenta
(wipped stockfish with crispy corn sticks)
Euro 13,00

Primi piatti

Primi Piatti Menu Ristornate

Zuppetta di sedano rapa, crema di pomodori confit e anelli di porro fritti
(smooth celeriac soup, confit tomatoes cream with leek rings)
Euro 15,00

Pici al baccalà con i tre pepi e pesto di pistacchi
(salted codfish “pici” with three varieties of pepper grains and pistachios pesto)
Euro 15,00

Tortelli con zucca gialla, amaretti e semi tostati
(fresh homemade ravioli filled with creamed pumpkin and almond biscuits dressed with melted butter and sage)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di lepre
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious wild hare sauce)
Euro 15,00

Risotto allo zafferano con funghi porcini e polvere di funghi trombetta
(saffron flavored risotto with scented porcini mushrooms and Horns of plenty mushrooms powder)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 17,00

Secondi piatti

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo con salsa al pepe rosa e rafano
(a tender beef fillet served with horseradish sauce and pink pepper barries)
Euro 20,00

Filetto di maiale laccato alle spezie con pere glassate al vino
(a tender fillet of pork simply sautéed, sprink led with a few drops of honey and spiced with aromatic herbs served with delicious morsels of wine flavored pears)
Euro 20,00

Petto di faraona al Sauternes ed uvetta sultanina
(guinea-fowl flavored with Sauternes and raisins)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Trancio di baccalà in tempura con crema di finocchio all'anice
(empura salted codfish with fennel and aniseed sauce)
Euro 20,00

 

Griglia

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Formaggi

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contorni

menu contorni

Fagioli all’olio
Insalata mista
Bietole saltate
Patate rosolate


Euro 5,00