Ristorante / Menu

Antipasti

Antipasti Ristornate La Locanda di Pietracupa

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 15,00

Sformato di caprino con miele e zenzero
(a delicate small cheese flan flavored with local honey and a little ginger)
Euro 15,00

Medaglione di melanzana filante con mozzarella di bufala, pomodori, capperi e acciughe di Cantabrico
(a thick slice of toasted bread topped with tasty cooked eggplant (aubergine), buffalo mozzarella, tomatoes, anchovies and capers)
Euro 15,00

Saccottini autunnali di pasta phillo
(crispy autumnal bags of thin pastry sheets,stuffed with savoury chestnuts and sausage flavored with rhum)
Euro 15,00

Baccalà in tempura con peperone in agrodolce su passatina di bietole
(tempura salted codfish with sweet and sour bell pepper on a smooth puree of chard)
Euro 15,00

Primi piatti

Primi Piatti Menu Ristornate

Zuppetta di finocchi con filetti di baccalà all'olio extravergine d'oliva
(fennels soup with extravergine olive oil codfish fillet)
Euro 16,00

Cannoli all'anatra su passatina di ceci e riduzione di vinsanto
(fresh pasta rolls stuffed with duck and served on a creamy chickpea soup and vinsanto)
Euro 16,00

Risotto con barbabietola e spuma di gorgonzola su salsa di sedano rapa
(a scented risotto dressed with a creamy sauce of beet and
Gorgonzola cheese mousse)

Euro 16,00

Pappardelle di semola con ragù di lepre
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious wild hare sauce)
Euro 16,00

Tortelli con zucca gialla, amaretti e semi tostati
(fresh homemade ravioli filled with creamed pumpkin and almond biscuits dressed with melted butter and sage)
Euro 16,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 19,00

Secondi piatti

Primi Piatti Menu Ristornate

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in oil together with mixture of fresh vegetables)
Euro 20,00

Filetto di manzo con riduzione di Chianti Classico e cipolle
Borrettane caramellate

(a tender beef fillet gently cooked with a riduction of Chianti Classico wine and sugar-coated Borrettane onions)
Euro 20,00

Petto di faraona al Sauternes ed uvetta sultanina
(guinea-fowl breast flavored with Sauternes and raisins)
Euro 20,00

Filetto di cervo in crosta di erbe aromatiche, purè di sedano rapa e salsa peperata
(deer fillet in a aromatic herbs crust served with celeriac purè and topped with “peperata”sauce)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(tasty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Trancio di baccalà con purè di ceci del chianti e pomodori pachino confit
(codfish served with chickpeas purè and confit tomatoes)
Euro 20,00

 

Griglia

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled beef thin sliced on fresh rucola salad and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 55,00 al kg

Formaggi

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contorni

menu contorni

Fagioli all’olio
Insalata mista
Bietole saltate
Patate rosolate


Euro 6,00