Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Ristornate La Locanda di Pietracupa

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 14,00

Pizza di ceci con fiori di zucca, burrata, acciughe del Cantabrico e capperi di Salina
(chick peas pizza with fried courgette flowers, burrata, anchovies and capers)
Euro 14,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 14,00

Sformato di ricotta con pomodori confit e zabaione salato all’aceto
(ricotta cheese sformato with confit tomatoes, dressed with savory vinegar flavoured zabaione)
Euro 14,00

Polpette di baccalà al sesamo con salsa alla menta
(codfish balls with sesame seeds and mint sauce)
Euro 14,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Zuppetta tiepida di scarola con stracciatella di bufala e tegoline di pane
(a tasty batavian endive warm creamy with bufala cheese and bread tiles)
Euro 15,00

Lasagnetta di baccalà mantecato con crema acida di pomodoro
(hin salted codfish lasagna creamed with tomatoe sour cream)
Euro 15,00

Bigoli con ricotta e finocchietto su salsa di pomodori acerbi
s
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di lepre
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious wild hare sauce)
Euro 15,00

Quenelle di risotto al basilico con emulsione di melanzane
(an appetizing fresh scented basil sauce risotto, garnished with fresh eggplant)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 18,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Medaglioni di filetti di manzo lardellati con frittelle di salvia
(a tender beef fillet gently cooked and dressed with typical Tuscan lard, garnished with tasty deep fried sage)
Euro 20,00

Insalata di faraona al Sauternes ed uvetta sultanina
(guinea-fowl breast flavored with Sauternes and raisins)
Euro 20,00

Galletto con vinaigrette al rosmarino e misticanza
(cockerel with rosemary vinaigrette and season greens)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Baccalà con insalata di finocchi, frittelle di grano saraceno e caviale
(codfish with fennel salad, buckwheat fritters and cavial)
Euro 20,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 55,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 6,00