Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Menu Ristornate

Budino di cipolle con salsa di zenzero e coriandolo
(onion pudding with ginger and coriander sauce)
Euro 13,00

Pizza di ceci con fiori di zucca fritti , burrata, acciughe del Cantabrico e capperi di Salina
(chick peas pizza with fried courgette flowers, burrata, anchovies and caper)
Euro 13,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 13,00

Terrina di fagiano
(a delicious paté of pheasant meat)
Euro 13,00

Polpette di baccalà al sesamo con salsa alla menta
(codfish balls with sesame seeds and mint sauce)
Euro 13,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Pappa al pomodoro con cavolo nero e tegoline di pecorino
pappa al pomodoro (fiorentine thick tomato soup) with tuscan kale and pecorino cheese(tiles))
Euro 15,00

Pici al baccalà con i tre pepi e pesto di pistacchi
(salted codfish “pici” with three varieties of pepper grains and pistachios pesto)
Euro 15,00

Tortelli di melanzane e mozzarella con filetto di pomodoro fresco
(ravioli filled with fresh eggplant and mozzarella cheese topped with scented fresh sliced tomatoes and basil)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di anatra
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious duck sauce)
Euro 15,00

Risotto allo zafferano con funghi porcini e polvere di funghi trombetta
(saffron flavored risotto with scented porcini mushrooms and Horns of plenty mushrooms powder)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 17,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo con salsa al pepe rosa e rafano
(a tender beef fillet served with horseradish sauce and pink pepper barries)
Euro 20,00

Filetto di maiale alle nocciole e fichi con salsa al vinsanto
(a tender fillet of pork with hazelnuts, figs and flavoured with vinsanto sauce)
Euro 20,00

Petto di faraona al Sauternes ed uvetta sultanina
(guinea-fowl flavored with Sauternes and raisins)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Trancio di baccalà in tempura con crema di finocchio all'anice
(empura salted codfish with fennel and aniseed sauce)
Euro 20,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 5,00