Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Menu Ristornate

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 13,00

Sformato di ricotta con pomodori confit e zabaione salato all'aceto
(ricotta cheese sformato with confit tomatoes, dressed with savory vinegar flavoured zabaione)
Euro 13,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 13,00

Terrina di fagiano
(our special starter: sheet of pastry filled with chicken liver patè flavored with vinsanto)
Euro 13,00

Paccheri di baccalà fritti con mozzarella di bufala
(ried stockfish Paccheri with buffalo's milk mozzarella)
Euro 13,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Mele verdi croccanti su vellutata di sedano rapa
(mooth celeriac soup, with crispy green apples)
Euro 15,00

Mezzemaniche ricotta, piselli al pepe nero e cannella
mezzemaniche with black pepper, cinnamon and ricotta sauce laid on a smooth pea cream)
Euro 15,00

Ravioli di radicchio belga con latte di capra acidulo e polvere di nocciola
(Belgian radicchio ravioli with goat's milk and hazelnut powder)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di anatra
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious duck sauce)
Euro 15,00

Risotto con scarola, crema di arancia e spiedino di baccalà
(risotto with batavian endive, orange cream and codfish skewer)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 17,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo al vinsanto con millefoglie di melanzane
(a tender beef fillet flavored with vinsanto and garnished with mashed eggplant)
Euro 20,00

Lombetti di coniglio al basilico con salsa di finocchi
(rabbit sirloin flavored with a creamy fennel sauce)
Euro 20,00

Petto d’anatra farcito con foie gras in salsa peperata
(duck breast stuffed with foie gras and topped with “peperata”sauce)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Filetto di baccalà in crosta di sesamo con salsa di asparagi e zenzero
(codfish fillet in sesame crust with asparagus and ginger sauce)
Euro 20,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 5,00