Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Menu Ristornate

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 13,00

Pizza di ceci con fiori di zucca fritti , burrata, acciughe del Cantabrico e capperi di Salina
(chick peas pizza with fried courgette flowers, burrata, anchovies and caper)
Euro 13,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 13,00

Terrina di fagiano
(a delicious paté of pheasant meat)
Euro 13,00

Baccalà fritto con cipolle rosse e arancia candita
(fried codfish with Tropea red onion and candied orange peel)
Euro 13,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Passatina di peperoni con guancia croccante e scaglie di pecorino
(a scented peppers soup served with crispy guanciale(pork) and slivers of eep's milk cheese)
Euro 15,00

Gnocchetti di caprino su brodetto di pomodoro fresco alle erbe
(little goat cheese dumplings in fresh tomato stock and herbes)
Euro 15,00

Tortelli d'agnello in bianco su passatina di piselli
(home made tortelli (large ravioli) filled with lamb and smoot pea soup)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di anatra
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious duck sauce)
Euro 15,00

Risotto con scarola, crema di arancia e spiedino di baccalà
(risotto with batavian endive, orange cream and codfish skewer)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 17,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo al sale Maldon con cipolline in agrodolce
(a tender beef fillet simply grilled and flavoured with Maldon coarse salt and a few drops of balsamic vinegar)
Euro 20,00

Agnello alle erbette aromatiche con pomodorini secchi e filamenti fritti di patate
(lamb flavoured with a special scented sauce of aromatic herbs and garnished with dried cherry tomatoes and fried potatoes filaments)
Euro 20,00

Insalata di galletto con vinaigrette al rosmarino e misticanza
(cockerel salad with rosemary vinaigrette and season greens)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Trancio di baccalà impanato con salsa di ravanello
(breaded salted codfish served with radishes sauce)
Euro 20,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 5,00