Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Menu Ristornate

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 13,00

Sformatino di funghi porcini con melanzana e fonduta di formaggi
(porcini pie with aubergine and cheese fondue)
Euro 13,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 13,00

Millefoglie di patè di fegatini con gelatina al vinsanto
(our special starter: sheet of pastry filled with chicken liver patè flavored with vinsant)
Euro 13,00

Polpette di baccalà al sesamo con salsa alla menta
(codfish balls with sesame seeds and mint sauce)
Euro 13,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Zuppetta di sedano rapa, crema di pomodori confit e anelli di porro fritti
(smooth celeriac soup, confit tomatoes cream with leek rings)
Euro 15,00

Paccheri di baccalà e scamorza su crema di piselli
(codfish Paccheri and Scamorza cheese with peas sauce)
Euro 15,00

Ravioli ripieni di parmigiano reggiano e mandorle con burro alla lavanda
(ravioli filled with parmesan cheese and almonds dressed with delicate lavander butter)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di anatra
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious duck sauce)
Euro 15,00

Quenelle di risotto al basilico con emulsione di melanzane
(an appetizing fresh scented basil sauce risotto, garnished with fresh eggplant)
Euro 15,00

Tagliolini con ovuli e tartufo
(homemade thinner tagliatelle simply dressed with butter, fresh local

mushrooms and truffle)
Euro 17,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo con salsa al pepe rosa e rafano
(a tender beef fillet served with horseradish sauce and pink pepper barries)
Euro 20,00

Galletto con vinaigrette al rosmarino e misticanza
(cockerel salad with rosemary vinaigrette and season greens)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(tasty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Agnello alle erbette aromatiche con pomodorini secchi e filamenti fritti di patate
(lamb flavoured with a special scented sauce of aromatic herbs and garnished with dried cherry tomatoes and fried potatoes filaments)
Euro 20,00

Trancio di baccalà impanato con salsa di ravanello
(breaded salted codfish served with radishes sauce)
Euro 20,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini con confetture, miele o frutta secca
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 19,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 5,00