Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Menu Ristornate

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 12,00

Sformatino di funghi porcini con melanzana e fonduta di formaggi
(porcini pie with aubergine and cheese fondue)
Euro 12,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 12,00

Millefoglie di patè di fegatini con gelatina al vinsanto
(our special starter: sheet of pastry filled with chicken liver patè flavored with vinsant)
Euro 12,00

Polpette di baccalà al sesamo con salsa alla menta
(codfish balls with sesame seeds and mint sauce)
Euro 12,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Zuppetta di sedano rapa, crema di pomodori confit e anelli di porro fritti
(smooth celeriac soup, confit tomatoes cream with leek rings)
Euro 14,00

Paccheri di baccalà e scamorza su crema di piselli
(codfish Paccheri and Scamorza cheese with peas sauce)
Euro 14,00

Ravioli ripieni di parmigiano reggiano e mandorle con burro alla lavanda
(ravioli filled with parmesan cheese and almonds dressed with delicate lavander butter)
Euro 14,00

Pappardelle di semola con ragù di anatra
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious duck sauce)
Euro 14,00

Quenelle di risotto al basilico con emulsione di melanzane
(an appetizing fresh scented basil sauce risotto, garnished with fresh eggplant)
Euro 14,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 16,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 19,00

Filetto di manzo con salsa al pepe rosa e rafano
(a tender beef fillet served with horseradish sauce and pink pepper barries)
Euro 19,00

Fegatini di coniglio fritto con scalogni al vinsanto
(tender rabbit liver deep fried in olive oil and garnished with spring onions flavored with vinsanto)
Euro 19,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(tasty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 19,00

Filetto di cervo in crosta di erbe aromatiche e purè di sedano rapa
(deer fillet in a aromatic herbs crust served with celeriac purè)
Euro 19,00

Trancio di baccalà impanato con salsa di ravanello
(breaded salted codfish served with radishes sauce)
Euro 19,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 19,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini con confetture, mieli o frutta secca
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 19,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 5,00