Restaurant / Menu

Appetizers

Antipasti Menu Ristornate

Cipolle di Tropea al forno
(scented and sweet onions from Tropea simply baked and lightly dressed)
Euro 13,00

Sformato di caprino con miele e zenzero
(a delicate small cheese flan flavored with local honey and a little ginger)
Euro 13,00

Tartare di manzo con burrata, salsa verde e scaglie di parmigiano
(beef tartar with burrata, green sauce topped with parmesan cheese)
Euro 13,00

Porcini freschi in cestino di parmigiano croccante
(asty porcini mushrooms served into a crispy parmesan cheese nest)
Euro 13,00

Baccalà fritto con cipolle rosse e arancia candita
(fried codfish with red onion and candied orange peel)
Euro 13,00

Firts course

Primi Piatti Menu Ristornate

Zuppa di funghi porcini con agnolotti di cappone
(porcini mushroom soup with agnolotti(sort of ravioli)filled with capon)
Euro 15,00

Risotto con baccalà, peperone e caprino
(risotto with codfish, peppers and goat cheese)
Euro 15,00

Tortelli di cinghiale con lardo di Colonnata croccante e salsa di sedano rapa
(wild boar tortelli with crispy "Lardo di Colonnata" garnished with celeriac sauce)
Euro 15,00

Pappardelle di semola con ragù di anatra
(larger homemade fresh tagliatelle dressed with delicious duck sauce)
Euro 15,00

Mezzemaniche ricotta, piselli al pepe nero e cannella
(mezzemaniche with black pepper, cinnamon and ricotta sauce laid on a smooth pea cream)
Euro 15,00

Tagliolini fiori di zucca e tartufo
(homemade thinner tagliatelle with courgette flowers, topped with fresh truffle)
Euro 17,00

Main courses

menu secondi piatti

Fritto della Locanda
(boned meat of chicken, rabbit and lamb deep-fried in olive oil together with a mixture of fresh vegetables (courgettes, eggplant, onions, artichokes))
Euro 20,00

Filetto di manzo in salsa di rabarbaro con mantecato di patate alle spezie
(a tender beef fillet served with rhubarb sauce and creamed potatoes with spices)
Euro 20,00

Petto d'anatra all'aceto balsamico e mostarda di frutta
(thin sliced duck breast flavoured with balsamic vinegar and fruits mustard)
Euro 20,00

Agnello alle erbette aromatiche con pomodorini secchi e filamenti fritti di patate
(lamb flavoured with a special scented sauce of aromatic herbs and garnished with dried cherry tomatoes and fried potatoes filaments)
Euro 20,00

Piccione con vinaigrette tartufata
(asty baked pigeon flavored with delicious truffle vinaigrette)
Euro 20,00

Filetti di baccalà impanati alle olive nere con mantecato di patate e tegoline ai capperi
(breaded salted codfish served with creamed potatoes and cheese tile flavoured with capers)
Euro 20,00

 

Grid

menu grigliata

Tagliata di bistecca con bacche di ginepro
(grilled T-bone steak served in a different way: thin sliced on fresh vegetables and flavored with juniper berries)
Euro 20,00

Bistecca alla Fiorentina
(the traditional thick T-bone steak grilled in the florentine way)
Euro 50,00 al kg

Cheeses

Menu Formaggi

Selezione di formaggi pecorini e caprini con confetture, miele o frutta secca
(an irresistible mix of typical local cheeses. The perfect occasion to taste some gastronomic rarities)
Euro 20,00

Contours

menu contorni

Fagioli all’olio (bean oil)
Insalata mista
(mixed saladoil)
Bietole saltate
(sauteed chard)
Patate rosolate
(fried potatoes)

Euro 5,00